Varm choklad med en krasslig mamma

Hej hej! Jag kom hem från gymmet för ett litet tag sedan. Matilda och jag inledde lovet med ett pass bodybalance, kändes lite för härligt för att vara sunt men jag har inte kört det på ett tag så min kropp behövde verkligen mjukas upp lite.
Men nu sitter jag i TV-soffan tillsammans med mamma. Vi har precis ätit middag och ska strax se på Big Bang Theory, äta semlor och dricka varm choklad. Det är kanske lite sent för semlor nu men det är så himla gott och så måste jag ju ladda för morgondagen då jag och Matilda ska göra Bodypump och Pilates på morgonen.

Huvudvärk och långa promenader

Jag åkte hem från skolan idag för jag hade så otroligt ont i huvudet. Hanna trodde att jag hade feber också eftersom jag frös så mycket och hon tyckte att jag var varm, men det hade jag ej, som tur var.
När jag kom hem så gick jag och la mig i kanske 30 minuter sedan gick pappa och jag ut på en promenad. Att komma ut och röra lite på sig brukar hjälpa mot min huvudvärk.
Har konstaterat att båda pappa och jag har samma fåniga fotomin. Uh, vi två är lite för lika ibland.

Sleepover

Jag sov över hos Matilda i natt, oh yes party hard. Vi åt middag med hennes familj och kollade på melodifestivalen. Sedan satt hon och jag och spelade sims till 12 ungefär då vi gick och la oss.
Klockan åtta gick vi upp idag, åt frukost och drog sedan iväg till iksu och körde ett pass bodypump. Nu sitter vi vid hennes matbord, spelar sims och dricker frukt-smoothies. Vi har även bokat pass för nästa vecka. Nu ska vi komma igång med träningen, det ska bli kul!

Bak

Sitter just nu på köksgolvet hemma hos Matilda. Vi har bakat cupcakes, äckligt stora cupcakes. Jag förstår inte hur vi ska orka äta upp allt! Jag har bara ätit en halv banan och lite smet hittills och jag mår redan illa. Aja, vi ska ut och gå en lång promenad så fort de är klara så då går illamåendet nog över.

Färgglada kjolar

Hinner nästan aldrig träna med Midnattsol nu för tiden. Förr så tränade vi på tisdagar men då orkade jag nästan aldrig göra någon eftersom jag började skolan vanlig tid och slutade15:40, sedan hade jag teater från 16:30-18:30 och efter det dans 19-20:30. Tisdagar var med andra ord ett helvete. Så vi bytte tid så vi skulle dansa på torsdagar istället men då lyckades jag boka in möten som är varje torsdag från 16 till 18. Hur som helst. Jag åkte och dansade igår och idag ska vi uppträda på Folketshus!

Mellis

Gick hem från skolan idag eftersom jag inte mår så bra. Men jag gick på första lektionen! Fast jag var inte så produktiv, det fanns inte så mycket att göra så jag satt mest och skrev på loggböckerna och min karaktärsbeskrivning. Så nu sitter jag hemma och ska alldeles strax börja skriva på analysen för Utbrott.

Utbrott

Såg utbrott igår med skolan. Det är en en pjäs där de spelar med publiken och rör sig utanför scenen, och den handlar om zombies. Den var bra gjort men jag tycker att det kunde ha varit bättre, samma sak säger mina föräldrar som var testpublik i torsdags. Saker var lite för uppenbara för mig men det var bra gjort. Jag skulle nog inte säga att den är dålig men jag tycker inte att den var så bra. Men gillar man zombies kan det vara en idé att gå till Profilteatern och se den!

Släktmiddag

Hej hej, nu sitter jag på tåget hem. Helgen har varit mycket trevlig, vädret och lite andra saker hade dock kunnat vara lite bättre. 
Den närmaste släkten träffades och åt brunch tillsammans tidigare idag, sedan åkte mig familj iväg till stationen. Så jag har inte gjort så mycket idag, men sådana dagar kan vara ganska härliga de med.

Stockholm

Om bara några minuter ska jag pallra mig iväg till tågstationen. Min mormor fyller 75 så hela familjen(mormor, morfar, morbrors fam. och min) kommer att sammlas i sthlm för att fira henne. Vi ska äta middag hela kvällen och på söndag så ska vi på museum, minns inte vilket. Ska bli kul! Har inte träffat mina kusiner på ett bra tag.

Alla Hjärtans Dag

Nu drar Isa och jag hem till Linnea. Vi ska äta middag och ha det riktigt trevligt! Alla hjärtans dag var visserligen igår men det är bättre sent än aldrig. Så ikväll ska det bli massor av choklad och fina vänner.
 

Fettisdag

I tisdags var det ju fettisdag, år ni några semlor? Det gjorde jag. Hembakade var de också! Rickard började göra smet när jag kom hem från skolan och när vi hade ätit middag så knådade jag degen och bakade ut dem på plåten. Sedan hjälptes hela familjen år att göra fyllning och vispa grädde. Jag vet att många inte gillar ren mandelmassa, det gör inte jag heller, så jag ska ge er ett litet tipps hur man gör godare fyllning. Baka era semlor själva! De blir inte lika stora, de blir oftast saftigare och man kan variera i smak. När ni ska göra eran fyllning så börja med att ta ut brödet som är i mitten av bullen (där fyllningen ska ligga), gör det med alla semlor. Sedan blandar ni ihop brödskrapet med mjölk, mandelmassa och lite socker med en gaffel. Fyllningen blir olika fast beroende på hur mycket mjölk ni använder. När ni är nöjda med krämen/geggan så klicka tillbaka den i bullarna och njut.

fruktstund

Pappa och jag åkte för att handla idag. När vi var i affären så hittade jag havtorn, det är så sjukt gott! Första gången jag åt det var hos Hanna på nyår. Vi fick chokladkaka med havtornskrämsåsgegganågot, vet inte riktigt vad jag ska kalla det men det var supergott! Så idag har jag frossat frukt och havtorn.


RSS 2.0