Fettisdag
I tisdags var det ju fettisdag, år ni några semlor? Det gjorde jag. Hembakade var de också! Rickard började göra smet när jag kom hem från skolan och när vi hade ätit middag så knådade jag degen och bakade ut dem på plåten. Sedan hjälptes hela familjen år att göra fyllning och vispa grädde. Jag vet att många inte gillar ren mandelmassa, det gör inte jag heller, så jag ska ge er ett litet tipps hur man gör godare fyllning. Baka era semlor själva! De blir inte lika stora, de blir oftast saftigare och man kan variera i smak. När ni ska göra eran fyllning så börja med att ta ut brödet som är i mitten av bullen (där fyllningen ska ligga), gör det med alla semlor. Sedan blandar ni ihop brödskrapet med mjölk, mandelmassa och lite socker med en gaffel. Fyllningen blir olika fast beroende på hur mycket mjölk ni använder. När ni är nöjda med krämen/geggan så klicka tillbaka den i bullarna och njut.


Kommentarer
Trackback